Synbier Porter (5,4%)

Het Synbier Porter is een donker bier en wordt vaak gezien als de lichtere versie van stout bier. De geroosterde cara mouten zorgen voor een mooie donkere kleur. Onze porter is licht op dronk, omvat aardse tonen en lichte citrus vanuit de hoppen. Een karakteristiek bier voor de wat koudere maanden.

Synbier 2022 collectors edition – Barley Wine

Inmiddels zijn de Synbrouwers flink op stoom met de nieuwe brouwopstelling en samen met een lustrumjaar van de Syngroup hoort daar een uniek eindejaarsbier bij. Dit maal een bier dat wat meer past bij het winterse klimaat en bekend staat om een hoger alcohol percentage (10-15%), ofwel de Barley Wine. In combinatie met biologische honing van de imker, een bourbon/eik elixer geeft dit bier een rijke en sterke smaak. Zeker de hout tonen komen goed naar voren bij de geur, maar ook licht bij de afdronk. Dit wat sterkere bier past bij wat sterk smakende hapjes, zoals een stukje gorgonzola of fuet.

SynBier 2021 collectors edition – Blond (6,5%)

Een uniek voor het eerst gebrouwen in de huidige brouwlocatie aan de parklaan, helemaal in eigen beheer. Hoewel het brouwen dit jaar stond bij het leren kennen van de brouwopstelling zijn we gebleven bij een recept waar we relatief verfijnd in zijn, namelijk blond bier. Een bier van 6,5%, met een mooi vol en zeer fruitig palet. Heerlijk bij een licht kaasje en het zomerse weer.

SynBier Platinum Blond

Platinum Blonde Synbier is makkelijk drinkbaar en de heldere bleke kleur van deze pale ale in combinatie met de licht fruitige nasmaak geeft het een specifiek karakter.

SynBier Oaked Quadrupel

Een mooi, zwaar, hooggistend speciaalbier, volgens eigen recept gebrouwen en gerijpt in drie verschillende eikenhouten whiskyvaten.

SynBier Weizen Doppelbock

Weizen Doppelbock is een Winterbock bier met een unieke smaak. Een Dubbelbock met veel kenmerken van een Weizen bier.

Synbier Golden Indian Pale Ale

Indian Pale Ale, ook wel IPA genoemd, kenmerkt zich door de karakteristieke, fruitige, aroma en smaak, afkomstig van meestal een combinatie van verschillende hopsoorten. De combinatie van fruitige hop en bitterheid en een stevig alcoholpercentage zorgt voor een uiterst aangenaam bier.

Collector’s Edition Tripel

Het eindejaarsbier van 2019, eenmalig en zelf gebrouwen. Uit een aantal proefbrouwsels en proefsessies in hobbysferen is het juiste recept ontwikkeld. Een tripel voor een zo breed mogelijk publiek met een smaakprofiel van zacht, fruitig, licht kruidige tonen en niet te zwaar. Op ambachtelijke wijze gebrouwen naar receptuur van onze eigen brouwers.

Collector’s Edition Dubbel

Het 5de eindejaarsbier van de Synbrouwers. Een bier in samenwerking met de Brouwschuur in Weert waar de Synbrouwers deze op eigen receptuur hebben gebrouwen. De dubbel heeft een sprekend fruitig profiel met tonen van cacoa. De smaak is zacht zoet, met tonen van karamel, chocolade, kersen en rozijnen. De medium body en het relatief lage alcoholpercentage maken dit een heerlijk soepel bier wat goed te combineren is met rood vlees, Franse kaas of een stuk pure chocolade.

Wil je weten wat de kenners er van vinden?

adminSynBieren