Synbier Platinum blond; wegens succes geprolongeerd

Ons Platinum blond bier is een graag geziene gast op onze bijeenkomsten, maar ook onze klanten zijn inmiddels bekend met ons alom geprezen blonde bier. Ruim twee jaar geleden is het recept van ons prachtige bier ontsproten uit een proefavond met een grote groep collega’s, waar we gezamenlijk hebben bepaald hoe ‘ons’ bier moest smaken.

Inmiddels hebben wij, onder het genot van vele liters van dit verrukkelijke goud, veel plezier, geluk en succes maar ook verdriet gedeeld met vrienden, collega’s, partners en klanten. Het welbekende groene flesje is een graag geziene gast op onze feesten en bijeenkomsten. Maar de bekendheid van dit bier strekt zich verder dan alleen SynTouch, Synned en Syngo. Ook op meetups en congressen van onze partners en klanten, en op beurzen is onze karakteristieke groene fles een graag geziene beloning op een succesvolle bijeenkomst.

Groot succes

We hadden nooit voorzien dat dit bier zo’n groot succesverhaal zou worden. Ontsproten, in 2016, uit een gedeelde hobby van een aantal collega’s,. We nooit durven dromen dat dit zo’n groot succes zou worden! Uiteraard is een dankbetuiging aan Derek Walsh, een van nederland’s meest bekende bierkenners op zijn plaats. Derek heeft ons geholpen bij de totstandkoming van het originele recept, op basis waarvan we inmiddels grote batches van duizenden liters hebben gebrouwen.

Derek keurt de eerste batch Synbier Platinum blond in 2016
Derek Walsh

Eind 2018 realiseerden we ons dat het einde van onze voorraad van ons huisbier in zicht kwam. Een groepje (Syn)bierfanaten is naast betrokken bij het brouwen van de verschillende Synbieren ook thuis bezig met het brouwen van bier. De ene collega is fanatieker dan de andere, en dit zorgt voor een steeds groter wordend plezier om samen over bier te praten, elkaars bier te proeven en natuurlijk ook samen te brouwen. Hoewel we af en toe wel fantaseren over het hebben van een eigen brouwerij, snappen we allemaal dat het brouwen van bier een serieus vak is. Telkens als we gezamenlijk bier aan het brouwen zijn, leert iedereen weer iets bij.

Tijd voor een andere brouwerij

Stadsbrouwerij Weert

Elke brouwer heeft zijn eigen werkwijze en wijsheden. En hoe leerzaam is het om als hobbybrouwer in meerdere keukens te mogen brouwen? Na zeer succesvolle samenwerking met brouwerij Noordt in Rotterdam, vonden we het tijd om eens in een andere keuken te komen brouwen.
Aan het begin van 2019 hebben we daarom in januari een brouwafspraak gemaakt bij De Brouwschuur in Weert. Deze jonge brouwerij in een prachtige karakteristiek pand, dat voorheen diende als ijzergieterij, wordt gerund door Erwin Strijbosch. Erwin is een gepassioneerde brouwer, die het bierbrouwen als hobby tot een beroep heeft kunnen maken.

Een nieuwe batch Synbier Platinum blond coming up!

Na een lange dag brouwen kijken de Synbrouwers Johan Jeuken, Bernd van Houwelingen en ikzelf terug op een wederom leuke, leerzame, productieve en inspirerende dag terug op deze dag waarop we kennis hebben gemaakt met de mooie brouwinstallatie van deze prachtige brouwerij. Aangezien de volgende batch Synbier Platinum blond in een andere installatie is gebrouwen en met Limburgs water in plaats van Rotterdams water, maar niet met minder passie en plezier, zal wellicht een kritische Synbier kenner een nuance verschil opmerken. Ik ben ervan overtuigd dat deze nieuwe batch jullie wel zal smaken.

Bernd bekijkt de kleur van de wort dat na het filteren naar de kookketel wordt gepompt

Vanaf midden februari zal het nieuwe bier beschikbaar zijn. Het bier is niet te koop. Wil je des ondanks een flesje bemachtigen? Neem dan contact met ons op. Heb je een flesje Synbier Platinum blond weten te bemachtigen? Vergeet niet op Untappd je mening te geven. We waarderen je mening enorm!

v.l.n.r. Bernd van Houwelingen, Harald Dam en Johan Jeuken

Proost! Harald Dam

SynbierbeheerSynbier Platinum blond; wegens succes geprolongeerd