SynBier Collector’s Edition 2022

Afgelopen jaar hebben de Synbrouwers niet stilgezeten. Naast het genereren van een paar flinke oplagens platinum blond, het brouwen van dubbele batches, experimenteren met onze opstelling en recepturen, hebben we ook weer een nieuw en uniek eindejaarsbier voor jullie in petto.

Al gauw werd ons duidelijk dat we een donkerder bier wilde. In verband met het heugelijk feit dat de SynGroup dit jaar zijn 15 jarige bestaan viert, moest dit natuurlijk een speciale editie worden. Om genoeg oplage te genereren hebben we zelfs twee maal een batch bereid. Daarom presenteren wij de ‘Collecter’s edition 2022 – BarleyWine’!

Barley wine
Een Barley wine staat erom bekend te bestaan uit een hoger alcohol percentage dat in de buurt komt van wijn. Zo richting de 15% misschien?Een karakter vol bier dat 15 jaar van de SynGroup mag representeren. We hebben het receptuur toch iets bijgesteld voor een drinkbaardere variant met alcohol percentage van 8,7% en de volle BarleyWine smaak. In het proces zijn naast de klassieke ingrediënten, verse biologische honing van de imker en een zelfgemaakt bourbon/eik elixer toegevoegd. Een uniek bier voor een uniek jaar. Proost!

SynbierbeheerSynBier Collector’s Edition 2022