SynBier Collector’s Edition 2021

De ‘Collectior’s Edition 2021′ is in veel opzichten een uniek bier. Het is het éérste eindejaarsbier dat geheel in eigen beheer is gebrouwen in onze eigen brouwerij.

Als gevolg van de beperkingen door de Corona pandemie is het er afgelopen jaar nauwelijks van gekomen om te brouwen. Dus het was een flinke uitdaging om op de splinternieuwe brouwinstallatie dit eindejaarsbier te brouwen én tegelijk de brouwinstallatie te leren kennen.

De brouwdag zélf is uiteraard een belangrijk moment waarop de basis van het bier wordt gemaakt. Op die dag was het hele kantoorpand gehuld in de heerlijke aroma’s van geurige mout en hop. De vergisting in de vergistingstank is vervolgens dagelijks door verschillende betrokken collega’s op de voet gevolgd en gecontroleerd (en zo nu en dan geproefd uiteraard). Na een aantal weken gisten en lageren is het bier in mooie flessen afgevuld, waarna het bier nog een paar weken rustig heeft kunnen hergisten. Zo is het bier goed op smaak gekomen.

Blond bier
Dit jaar hebben we gekozen voor een blond bier. Ook dit keer is het bier in een beperkte hoeveelheid gebrouwen volgens een uniek en speciaal voor deze gelegenheid ontwikkeld recept. Met 6,5% alcohol is dit een redelijk licht bier. Desondanks is de smaak mooi vol en zeer fruitig. Het bier is al goed op dronk, maar je kunt hem ook gerust nog een paar maanden (liefst op een donkere en koele plek) wegzetten. Proost!

SynbierbeheerSynBier Collector’s Edition 2021

Related Posts