SynBier Collector’s Edition 2019

In ons vorige blog kun je lezen hoe we een poosje geleden zijn begonnen met een proefbrouwsel voor het Eindejaarsbier van 2019. We zijn inmiddels al weer aardig wat jaartjes aan het brouwen, 2019 is al weer het 4e jaar dat we met een zelf gebrouwen Eindejaarsbier het jaar afronden. Elk jaar brouwen we weer een nieuw bier, met ieder jaar een andere smaak. Zo ook dit jaar. Dit jaar wilden we een toegankelijk bier ontwikkelen. Een bier dat gewaardeerd moest worden door een zo breed mogelijk publiek. We hebben daarom besloten om een soepele Tripel te brouwen. Een Tripel waarbij het smaakprofiel bij veel mensen in de smaak zal vallen; zacht, fruitig, licht kruidige tonen en niet te zwaar.

Zoals altijd is ook dit bier ontwikkeld, gebrouwen en verpakt door collega’s van de Syngroup.
Evenals het bier, is de presentatie van het bier constant in ontwikkeling. We hebben voor deze editie gekozen voor een klassieke 75cl fles. Elk jaar brengen we een collector’s edition uit; een uniek bier met een uniek etiket.

Het bier dat we dit keer hebben gebrouwen moet nog écht rijpen. Op 26 november 2019 is het bier gebotteld. We hanteren als vuistregel minimaal een week rijpen per procent alcohol. Het komt er dus op neer dat dit bier het best vanaf begin februari 2020 gedronken kan worden. Je kunt het bier ook gerust een jaar wegzetten (op een donkere en koele plaats).

Met trots bieden wij deze collector’s edition aan alle relaties van Syntouch, Syngo en Synned. Net als voorgaande jaren is ook dit bier niet te koop. Ben je benieuwd naar de smaak van deze editie van het Eindejaarsbier, neem dan gerust contact met ons op.

LottebeheerSynBier Collector’s Edition 2019

Related Posts