Proefbrouwsel eindejaarsbier 2019

Al het hele jaar kijken we ernaar uit om weer een bijzonder bier te ontwikkelen om het het jaar mee af te sluiten. We leggen de lat voor onszelf steeds wat hoger. Ook in de hobbysfeer is een aantal van ons steeds serieuzer met het brouwen van bier bezig, en daardoor wordt het steeds leuker die kennis en ervaring in ons SynBier te steken. We hebben daarom onze koppen weer bij elkaar gestoken om een recept te ontwikkelen voor het eindejaarsbier van 2019.


Het mooie van bierbrouwen is het ‘spelen met smaken’

We hebben er voor gekozen om een stevige Tripel te gaan ontwikkelen; een Tripel van hoge gisting met een traditioneel karakter. Het bier zal op en traditionele wijze worden gebrouwen met hergisting en rijping op de fles. Het mooie van bierbrouwen is het ‘spelen met smaken’ waarbij je aan oneindig veel knoppen kunt draaien die invloed hebben op de smaak van het bier. Zo hebben we dit keer ge√ęxperimenteerd met verschillende soorten gist die elk een eigen karakter aan het bier geven.

Experimenteren met verschillende gistsoorten

Als onderdeel van de ontwikkeling van het recept zijn we met drie collega’s samengekomen om een proefbatch van het nieuwe bier te brouwen. Het was een mooie dag waar veel kennis en ervaring werd uitgewisseld maar bovenal waar we met veel plezier hebben samengewerkt aan een bier waar we trots op zijn.

Inmiddels staat dit jonge bier in alle rust te vergisten. Ondertussen blijven we zeker niet stil zitten en concentreren we ons op de voorbereidingen van het brouwen van de grote batch van de Tripel.

Bernd traint zijn spierballen met roeren tijdens het maischen
SynbierbeheerProefbrouwsel eindejaarsbier 2019