2e Bierproeverij

Locatie: Utrecht

Op 16 maart hadden we de tweede proeverij. Hiervoor hadden collega’s een aantal bieren ingezonden. De bedoeling was dat we maximaal 8 verschillende soorten bier bij elkaar hadden, die qua smaak vrij ver uit elkaar lagen. We hadden immers nog geen idee in welke richting van smaak, kleur en alcoholpercentage we met ons bier op moesten gaan.

Jubileumbier & SynBier

We wilden die avond een voorkeur bepalen voor ons jubileumbier (een wat krachtiger bier) en besloten meteen ook voor een eigen (huis-) SynBier (makkelijk drinkbaar, specifiek karakter) te gaan.

Een aantal van de bieren die we op deze avond hebben geproefd:

  • Maximus Pandora 6 Pale Ale 6%
  • Jopen Mooie Nel IPA 6,5%
  • Muifel Den Ossekop Blond 7,5%
  • Saison Dupont 6,5%
  • Palm Cornet Oaked Sterk Blond 8,5%
  • Halve Maan Straffe Hendrik Tripel 9,0%
  • St. Bernardus Pater 6 Dubbel 6,7%
  • ABInBev Hertog Jan Grand Prestige Quadrupel 10,0%

Tijdens de bierproefavond gaf Derek Walsh – een brouwerij-adviseur, trainer voor biersommeliers en BJCP/BKG erkend bierkeurmeester – een presentatie over de gekozen bieren en begeleidde hij het bierproefproces.

We zijn er nog niet, maar we weten nu ongeveer welke kant we op willen met ons eigen bierrecept! Volgende stap is een proefbrouwsel

admin2e Bierproeverij