2020, Een nieuwe collector’s editie

Het jaar 2020 begon voor velen als een normaal jaar. Geen van ons had voorzien hoe we allemaal in de ban van de Corona pandemie een nieuwe manier van samenleven en werken moesten vinden.

5 jaar al weer

Ondanks de vele beperkingen waar we in 2020 rekening mee moeten houden, hebben we besloten om wél een nieuw eindejaarsbier uit te brengen. Onze collega’s en relaties van de SynGroup kunnen al 5 jaar op rij uitkijken naar weer een verrassend nieuw bier.

Dit jaar presenteren we de Collectors Editie van 2020: SynBier Dubbel. Dit bovengegist bier is gebotteld in een elegante 75 cl fles, voorzien van een uniek etiket.

Fruitig en zacht

Het aroma van dit bier is fruitig met tonen van cacao. De smaak is zacht zoet, met tonen van karamel, chocolade, kersen en rozijnen. De medium body en het relatief lage alcoholpercentage maken dit een heerlijk soepel bier wat goed te combineren is met rood vlees, Franse kaas of een stuk pure chocolade.

Het bier heeft een alcoholpercentage van 6.1% en stamwortgehalte van 5.65, bitterheid van 23 IBU en de kleur is 45 EBC.

De koolzuur in het bier is ontstaan door hergisting in de fles. Hierdoor zal er een klein beetje residu in de fles zitten. Bewaar de fles bij voorkeur rechtop in de koelkast en schenk het bier lekker koud (tussen de 6 en 8 °C) in.

SynBier_etiket

Lottebeheer2020, Een nieuwe collector’s editie

Related Posts